dimecres, 10 de setembre del 2014

UNA CONSELLERA CAPGIRADA EN UN MÓN CAPGIRAT


UNA CONSELLERA CAPGIRADA EN UN MÓN CAPGIRAT
Posam cap per avall el retrat de la consellera Camps perquè, després de tres anys de gestió del Govern Bauzá, que ella representa, el món de l'escola és avui un món al revés:
 
– Els directors que compleixen la legalitat són expedientats i castigats, mentre els imputats en processos judicials són emparats i premiats.


Fets: Als directors dels instituts de Maó i al de Marratxí, sense fonament, se'ls imposen les més severes mesures disciplinàries. En canvi, al director del col·legi de la Colònia de Sant Jordi –persona de confiança del Govern, que el nomenà vicepresident del Consell Escolar de les Illes Balears– , a pesar les nombroses queixes en contra seva que s'acumulen des de l'estiu del 2013, només se li ha obert un expedient informatiu després de ser detingut per la Guàrdia Civil pels presumptes delictes de falsificació, coaccions i amenaces.
 

–Els inspectors que es resisteixen a seguir consignes polítiques són depurats, i els comissaris polítics que volen fer inspecció educativa, promocionats.

Fets: El juny de 2012 són cessats 17 inspectors per negar-se a obeir les instruccions
il·legals del Govern respecte dels llaços penjats a les escoles. El juliol del 2013, una
Ordre signada per Guillem Estarellas li permet triar a dit els membres de la Comissió
encarregada de valorar els mèrits dels aspirants al càrrec d'inspector. Impugnada
aquesta norma, finalment el passat juliol el Tribunal Superior de Justícia de les Illes
Balears la declara il·legal.

 
–Els especialistes, els representants dels professors i dels pares dels alumnes no són escoltats, però certs grupuscles de pressió poc representatius són obeïts amb la major celeritat.


Fets: Els més antics, documentats en Els tentacles de les tenebres. El més recent s'ha
produït aquest juliol. Dia 8, dos articles del diari El Mundo publiciten la denúncia d'uns
pares d'alumnes al CEIP Joan Veny i a l'IES Damià Huguet de Campos per suposades
discriminació lingüística i adoctrinament. El mateix dia, un comunicat de la Conselleria fa saber que, segons el Departament d'Inspecció Educativa (DIE), els dos centres havien
actuat «d'acord amb la normativa vigent». Després d'una duríssima nota de censura per
part del Círculo Balear, dia 11 la consellera rep el president d'aquesta entitat acompanyat dels denunciants, desautoritza el DIE, retira el seu propi comunicat de premsa, i promet reobrir el cas.


L'acció de col·locar cap per avall el retrat d’un personatge públic té un il·lustre antecedent històric. L'any 1707, Felip V feu incendiar la ciutatde Xàtiva i expulsà els seus habitants, en represàlia per la coratjosa resistència que demostraren durant la Guerra de Successió. En senyal de desaprovació, la ciutat manté encara ara, en el Museu de Belles Arts, el retrat de Felip V cap per avall.
És poc probable que el retrat de Joana Maria Camps, condret o capgirat, vagi a parar a cap dels nostres museus. Però no dubtam que la intervenció de la consellera en el món educatiu està resultant d'allò més incendiària.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada